Lucaffe Classic

Kawa ziarnista Lucaffe Classic – recenzja Pani Barbary

Newsy
5/5(1)

Lucaffe Classic to kawa-niespodzianka. Można wydobyć z niej całą gamę smaków. Ważny jest sposób parzenia, czas i sposób zmielenia. Mielona w ręcznym młynku tuż przed podaniem-nie za grubo, a następnie parzona przez dripper z papierowym białym filtrem (Jana Niezbędnego) jest dla mnie nagrodą (za wstanie) każdego poranka i osłodą popołudnia, gdy jeszcze trzeba pracować, a sił brak. Ważne, żeby nie sparzyć jej wrzącą wodą i nie parzyć dłużej niż 3 min 10 s. Wtedy uwalnia wspaniałe nuty czekolady, migdałów i tego czegoś, co tworzy jej czar. Nie jest gorzka ani tym bardziej kwaśna.

Oczywiście, kto lubi inne nuty i smaki, może poeksperymentować z czasem zaparzania i temperaturą wody. Zawartość kofeiny w tej kawie jest średnia, co zachęca mnie do spróbowania też jej mocniejszej wersji-Mamma Lucia-z wysoką zawartością kofeiny. Z pewnością na kawowym szlaku poszukiwania smakowych przygód ta kawa to odkrycie, które daje sporo przyjemności, pobudza do pracy, a w pochmurny dzień pozwala poczuć ciepełko słońca i przypływ dobrej energii.

Barbara

https://www.konesso.pl/search.php?text=lucaffe+classic

Kona Kona – hawajska kawa
Czy można jeść ziarna kawy?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

12 − 10 =