ZIELONA HERBATA RONNEFELDT COUTURE KOREAN FLOWER
Herbata, RecenzjeOstatnio miałam przyjemność degustować zielonej herbaty, która moim zdaniem jest jedną z najlepiej zapakowanych herbat jakie obecnie mamy na rynku. Zamknięta w ozdobną (elegancką) szczelną puszkę idealnie pasuje na prezent jak również zachowuje wyjątkowy smak herbaty na długo.
Prawidłowo zaparzona herbata zielona dostarcza wiele korzystnych związków i składników mineralnych. W przypadku Korean Flower mamy pewność, że jest najwyższej jakości herbatą pochodzącą z najlepszych upraw wyspy Jejudo. Liście zbierane są z wielką starannością, a następnie poddawane są gotowaniu na parze i pieczeniu.
Obok tej herbaty nie można przejść obojętnie, po degustacji na długo pozostawia wyjątkowy smak, po który chętnie sięgamy ponownie. Herbata Ronnefeldt Korean Flower to nie tylko wspaniały smak i fenomenalny aromat, ale również pozytywna energia, jaką niesie ze sobą każdy kolejny łyk zielonej herbaty. Pita regularnie pobudza nie tylko nasze kubki smakowe, ale i cały organizm.
Jak zaparzać herbatę?
Sposób jest bardzo prosty i szybki: Do wcześniej ogrzanego czajniczka wsypać półtorej łyżeczki herbaty na filiżankę. Następnie zalać wodą o temperaturze ok.80°C i parzyć przez 2-3 min. Wydłużony czas parzenia powoduje intensywniejszy smak w naparze. Jeśli wolicie mocniejszy napar można użyć nieco większej ilości suszu, jeśli słabszy to odpowiednio mniej herbaty.
To jedna z łagodniejszych w smaku i łatwiejszych w przygotowaniu herbat. Należy jednak pamiętać że mocniejsza herbata działa na nas ”usypiająco”, z kolei ta łagodniejsza pobudza.
Suchy liść herbaty jest jednolity kawałki w przybliżeniu są jednakowej wielkości, rozdrobnione, w przypadku barwy to jest ona czarna i matowa. Zapach przyjemny charakterystyczny dla zielonej herbaty. Napar kolorystycznie utrzymuje się w odcieniach jasnej, bardzo delikatnej żywej zieleni. W zapachu czuć przede wszystkim ciekawy aromat kwiatowo – orzechowy. W smaku dominują cechy charakterystyczne dla zielonej herbaty, jest aromatyczna i rześka. I w tym przypadku potwierdza się sprawdzona metoda, że najlepiej zieloną herbatę można poczuć w naparze z drugiego i trzeciego parzenia. Osobiście polecam połączenie smaku herbaty z cytryną jak również z kostkami lodu.