Herbata Ronnefeldt Korean Flower

ZIELONA HERBATA RONNEFELDT COUTURE KOREAN FLOWER

Herbata, Recenzje
5/5(3)

Ostatnio miałam przyjemność degustować zielonej herbaty, która moim zdaniem jest jedną z najlepiej zapakowanych herbat jakie obecnie mamy na rynku. Zamknięta w ozdobną (elegancką) szczelną puszkę idealnie pasuje na prezent jak również zachowuje wyjątkowy smak herbaty na długo.

Prawidłowo zaparzona herbata zielona dostarcza wiele korzystnych związków i składników mineralnych. W przypadku Korean Flower mamy pewność, że jest najwyższej jakości herbatą pochodzącą z najlepszych upraw wyspy Jejudo. Liście zbierane są z wielką starannością, a następnie poddawane są gotowaniu na parze i pieczeniu.RONNEFELDT COUTURE KOREAN FLOWER
Obok tej herbaty nie można przejść obojętnie, po degustacji na długo pozostawia wyjątkowy smak, po który chętnie sięgamy ponownie. Herbata Ronnefeldt Korean Flower to nie tylko wspaniały smak i fenomenalny aromat, ale również pozytywna energia, jaką niesie ze sobą każdy kolejny łyk zielonej herbaty. Pita regularnie pobudza nie tylko nasze kubki smakowe, ale i cały organizm.

Jak zaparzać herbatę?

Sposób jest bardzo prosty i szybki: Do wcześniej ogrzanego czajniczka wsypać półtorej łyżeczki herbaty na filiżankę. Następnie zalać wodą o temperaturze ok.80°C i parzyć przez 2-3 min. Wydłużony czas parzenia powoduje intensywniejszy smak w naparze. Jeśli wolicie mocniejszy napar można użyć nieco większej ilości suszu, jeśli słabszy to odpowiednio mniej herbaty.

To jedna z łagodniejszych w smaku i łatwiejszych w przygotowaniu herbat. Należy jednak pamiętać że mocniejsza herbata działa na nas ”usypiająco”, z kolei ta łagodniejsza pobudza.

Suchy liść herbaty jest jednolity kawałki w przybliżeniu są jednakowej wielkości, rozdrobnione, w przypadku barwy to jest ona czarna i matowa. Zapach przyjemny charakterystyczny dla zielonej herbaty. Napar kolorystycznie utrzymuje się w odcieniach jasnej, bardzo delikatnej żywej zieleni. W zapachu czuć przede wszystkim ciekawy aromat kwiatowo – orzechowy. W smaku dominują cechy charakterystyczne dla zielonej herbaty, jest aromatyczna i rześka. I w tym przypadku potwierdza się sprawdzona metoda, że najlepiej zieloną herbatę można poczuć w naparze z drugiego i trzeciego parzenia. Osobiście polecam połączenie smaku herbaty z cytryną jak również z kostkami lodu.

kawa-ziarnista-butterworth- Kawa ziarnista Butterworth...
Porównanie kaw z palarni Java Java Etiopia Suke oraz Java Gw...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

ten − 3 =