Espresso z tonikiem i sokiem pomarańczowym

Newsy, Poradniki
5/5(1)

Połączenie lodu, zimnego toniku i espresso stało się w ostatnim czasie bardzo popularne i nie ma co się dziwić, bo jest to bardzo smaczna kompozycja, która dodatkowo potrafi rewelacyjnie nas orzeźwić w upalny dzień. My jednak postanowiliśmy nieco zmienić tradycyjny przepis na ten ciekawy napój, dodając do niego świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Espresso z tonikiem i sokiem pomarańczowym jest bardzo proste w przygotowaniu, a efekt można opisać jednym słowem – bajka.

Składniki potrzebne do przygotowania napoju:

  • Kostki lodu
  • 2 espresso (60 ml)
  • Tonik (100 ml)
  • Świeżo wyciskany sok z pomarańczy (100 ml)
  • Plasterki pomarańczy

Przygotowanie napoju:

  1. Do szklanki wsyp kostki lodu
  2. Między lód, a ścianki szklanki włóż plastry pomarańczy
  3. Wlej sok pomarańczowy i tonik
  4. Dodaj podwójne espresso
  5. Udekoruj napój wykorzystując plaster pomarańczy

Espresso z tonikiem i sokiem pomarańczowym jest już gotowe do podania. Gwarantujemy, że jest to świetne uzupełnienie wakacyjnego wypoczynku, które nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale również skutecznie chłodzi organizm w upalne, letnie dni.

affogato Kawa z lodami – Affogato
Kawa po wiedeńsku Kawa po wiedeńsku – jak...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

19 − 10 =