time-for-coffee

Świadomy konsument – Dawid, właściciel kawiarni Your Time

Newsy

Witajcie,
Mam na imię Dawid i jestem właścicielem najmniejszej kawiarni na świecie o nietuzinkowej nazwie „Your Time”. Artykuł kierowany jest do osób, które rzekomo nie mogą pić kawy.

Czy zastanawialiście się kiedyś skąd się biorą wszelkiego rodzaju dolegliwości po wypiciu kawy? Często gdy prowadzimy wszelkiego rodzaju kampanie, zapraszając i proponując kawę słyszę od ludzi: „ja nie piję kawy bo boli mnie po niej brzuch” lub „bo mnie po niej telepie”. Wielu z Was nawet nie docieka skąd mogą się pojawiać te dość popularne dolegliwości i zwyczajnie odstawiają ten szlachetny napój. Otóż z kawą jest tak jak z każdym innym produktem żywnościowym. Kolokwialnie rzecz ujmując, możemy ją skategoryzować dzieląc po prostu na dobrą i złą. Mam tu na myśli generalnie wszystko od gatunku, idąc przez jej postać, do metod zaparzania. 

Dlaczego kawa drażni układ pokarmowy? Znaczący wpływ, ma to, w jakiej postaci ją kupujemy oraz zaparzamy. Tu należy zwrócić uwagę, że kupując kawę ziarnistą widzimy co kupujemy, jaki ma ona kolor i że jest to faktycznie kawa. Ziarna zawierają w sobie toksyny jak większość roślin tego typu stąd też wpływ na jej drażniące działania ma to czy ją zalewamy wrzątkiem czy poddajemy prawidłowej ekstrakcji. 

Brutalną prawdą jest fakt, że przygotowując kawę będąc nieświadomym konsumentem popełniamy szereg błędów i to one w 70% prowadzą do rozstrojów żołądka czy palpitacji. Kawa jak wszystko inne ma swoje pozytywy i negatywy. Więc bądźcie świadomymi konsumentami stawiając na pierwszym miejscu swoje zdrowie. Zatem dajcie kawie szansę, ale nauczcie się jej, a na pewno Was nie zawiedzie!

Do zobaczenia przy kawie, Dawid

https://www.facebook.com/YourTimeKawaNaWynos/?fref=ts

temperatura-parzenia-kawy Parzenie kawy, a temperatura w...
rok espresso maker ROK espresso – jak zapar...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

eight − 3 =