Bazzara espresso

Doppio – podwójne espresso

Newsy
5/5(1)

Odwiedzając kawiarnię, w menu często możemy znaleźć specjały, które z nazwy nie mówią nam nic. W każdym lokalu natkniemy się na pozycję „doppio”. Jest to po prostu podwójna porcja espresso podana w nieco większej szklance. Jeśli uważasz się za miłośnika intensywnego shota, to musisz spróbować doppio. Jest to wspaniały sposób na rozpoczęcie dnia mocnym akcentem.

Espresso jest fundamentem wielu kawowych specjałów. Jednak w przypadku doppio, odpowiednie przygotowanie espresso jest kluczową czynnością. W filiżance powinna znaleźć się kawa o idealnie zbalansowanym smaku, w którym wyczujemy nuty słodyczy, goryczy i kwasowości.

zielona herbata Zielona herbata – podsta...
czarna herbata Czarna herbata – podstaw...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

thirteen − seven =